RDW x British Council | Circular Catalysts

12 - 28 mai

Exhibition

Piața Amzei

Expoziția de fotografie documentară Circular Catalysts care documentează rezidențele cu imagini realizate de Ioana Cîrlig, va fi prezentată în cadrul Romanian Design Week 2023. Această expoziție prezintă obiecte, texte, sunet și fotografii surprinse pe parcursul celor cinci rezidențe de creație în care artizani contemporani din Marea Britanie au fost găzduiți de organizații locale care lucrează cu meșteșugari tradiționali din România rurală. Prin design și colaborare interdisciplinară, programul, inițiat de British Council România și susținut de Institutul Cultural Român, explorează intersecțiile dintre viața rurală și cea urbană și potențialul practicilor meșteșugărești în bunăstarea individuală și comunitară.


Pe lângă expoziție, programul Circular Catalysts va cuprinde și o serie de activități de implicare a comunității, cum ar fi ateliere de lucru, podcast-uri și întâlniri, care vor stârni conversații în jurul sistemelor de cunoaștere tradiționale și a practicilor comunitare cu rol în creație și sustenabilitate. Programul promovează schimbul de competențe și cunoștințe între Marea Britanie, România și Europa, ca parte a răspunsului British Council la problemele globale.

Designul expozițiilor și deplasările expoziției dau prioritate practicilor ecologice, cu volume mai mici, materiale mai ușoare și reducerea călătoriilor cu avionul. De asemenea, întrucât este prioritizată incluziunea, se urmărește creșterea accesibilității pentru persoanele cu dizabilități prin elemente tactile și prin dedicarea de a-i primi pe cei cu corpuri și abilități diverse. Împreună cu Supereroi printre noiAMAIS și Studio Mud, ziua de 18 mai va fi dedicată persoanelor cu corpuri și abilități în afara normei.
 
 
Vino la Circular Catalysts pentru a experimenta puterea rezidențelor creative, a fotografiei și a dialogului în jurul meșteșugului, a sustenabilității și a relației dintre oameni și natură în România rurală. Inspirați-vă de meșteșugarii creatori de schimbare și de explorarea contextelor culturale, a sistemelor de cunoștințe tradiționale și a răspunsurilor la urgența climatică globală. Nu ratați această expoziție provocatoare în cadrul Romanian Design Week 2023, începând cu 12 mai.
 
Perioada de vizitare a expoziției:

Pe toată durata Romanian Design Week 2023 | 12-18 mai | Piața Amzei 13 – Amzei Creative Corner | Zilnic 10:00-20:00

Activități și workshop-uri:


12 mai | lansare Podcast RDW Talks cu Annemarie O’Sullivan (Studio AMOS) și Cristiana Tăutu (Head of Arts British Council România)
18 mai | Ziua liniștită, zi dedicată persoanelor cu corpuri și abilități în afara normei. Tururi și ghidaje accesibilizate pentru expoziția Circular Catalysts | 10:00-18:00 
18 mai | Workshop de ceramică pe nevăzute cu Studio Mud | 18:00-21:00 19 mai | lansare Podcast RDW Talks cu Anoushka Cole
22 mai | lansare Podcast RDW Talks cu Lola Lely
26 mai | 17:00 | Francesca Sarti – Artist Talk
 
***

Circular Catalysts este parte din Circular Cultures, un program regional multidisciplinar al British Council care are ca scop promovarea dialogului în jurul designului circular, explorând subiecte precum schimbările climatice, deșeurile de materiale și culturile de creație. În România, "Circular Catalysts" explorează interconectarea și izolarea sistemelor rurale, urbane și sociale în context local și global. Programul activează diferite tipologii de actori, esențiali pentru dezvoltarea proceselor de placemaking, într-un mod sustenabil: comunitatea, meșteșugarul, satul, pădurea, designerul, căminul, orașul, râul, piața.